Friluftsskoler i sommer – påmelding åpner 1. juni!

På Friluftsskolen får du oppleve mye moro i naturen sammen med andre, for eksempel kanopadling, fiske, ekspedisjoner, lage bålmat, lære knuter, lære å spikke med kniv, og trygg bruk av øks, og å bruke kart og kompass. Alle aktivitetene skal være lystbetonte og vi har god erfaring med deltakere som både har vært mye og lite ute i naturen fra før. Vi har flinke aktivitetsledere og lager opplegg som er gøy for alle! Det blir selvfølgelig også tid til bare å være ute og kose seg med andre, frilek, ballek, bading og annet moro.

For barna blir ikke sommerferien lang nok – men vi voksne har gjerne ikke like lang fritid. Friluftsskoler er et nasjonalt ferietilbud utviklet av friluftsrådene og DNT, der målet er at barn skal få utfolde seg i naturen og få gode og lærerike friluftsopplevelser. Litt mer informasjon finner du her på våre nettsider.

 

Her kan du laste ned brosjyren og se flere bilder.

Når og hvor:

Friluftsskole på Sveindal i Audnedal uke 26: mandag 26. – torsdag 29. juni

Friluftsskole i Harkmark i Mandal uke 26: tirsdag 27. – fredag 30. juni

Friluftsskole i Mandal (mer info kommer) uke 32: tirsdag 8. – fredag 11. august

 

Friluftsskolen er et dagstilbud fra 09:00 – 15:00, levering på fremmøtested må skje fra 08:45 – 09:00 og henting mellom 15:00 – 16:00.

 

Under er litt informasjon om områdene til friluftsskolene i år. Detaljert program kommer senere. Alle i Lindesnesregionen på 10-13 når (må fylle 10 dette året) kan melde seg på hvilken som helst av friluftsskolene.

 

Audnedal uke 26 (26. – 29. juni)
Det skal bli moro å arrangere friluftsskole i Audnedal i år! Vi vil ha hovedleir ved Hanekilen, ca 1 km vest for Sveindalkrysset, der det er supert å bade, spille volley og fiske, og flott å padle kano. Vi planlegger en fin ekspedisjon, og tenker vi tar turen til historiske Flottorp, ikke så langt unna hovedleiren. Audnedal kan by på nydelig innlandsnatur og fine utsiktspunkter, og vi gleder oss til fine dager ved den lille «halvøya» på Sveindal.

Mandal uke 26 (27. – 30. juni)
Vi storkoser oss på friområdet Storestøl i Harkmark denne uken. Vi har benyttet oss av dette området ved flere anledninger. Vi syntes det er helt topp med store områder å boltre seg på, bukta er full av fine badeplasser og spennende områder til padleturer. Her er det klatretrær og fine områder å fiske, dra på turer og ekspedisjoner. I år har vi et samarbeid med Røde kors i Mandal uke 26, og vi gleder oss til å lære nytt og bli bedre kjent med de!

Mandal uke 32 (8. – 11. august)
Det blir nok en Friluftsskole uka før skolen starter – også denne legger vi til Mandal. Området er ikke helt bestemt enda, men vi vil forsøke å legge dette til et bynært område med lett tilgjengelighet for alle. Dette blir nok et klassisk friluftsskole-opplegg, like moro og lærerikt som de andre. Mer informasjon kommer når detaljene er på plass.

 

Pris:

Vi har fått støtte av Friluftsrådenes Landsforening og Vest-Agder fylkeskommune, og tar derfor kun en egenandel på 400 kr for alle dagene. Søskenmoderasjon: 50% avslag i egenandel på søsken nr. 2.

 

Utstyr:

Vi stiller med alt av fellesutstyr og veiledning, men vi vil be dere ta med en liten sekk med skift, niste og eventuelt litt annet. Vi kommer tilbake med informasjon om dette og konkret program for dagen ved bekreftelse på deltakelse. Alle må også ha på seg greit utetøy (etter været) som tåler utelek hele dagen!

 

Påmelding:

Påmelding skjer elektronisk via påmeldingsskjema. Vi åpner for påmelding torsdag 1. juni. Vi vil legge ut link til påmelding her på vår nettside og via facebooksiden vår. Når du har meldt deg på kommer bekreftelse og mer informasjon fra oss.

Påmeldingsfrist til uke 26: innen mandag 19. juni

Påmeldingsfrist til uke 32: innen mandag 31. juli

Vi har kun plass til 30 deltakere per Friluftsskole og de som melder seg på først er garantert plass. Dersom du ønsker å bli med på en Friluftsskole der det er fullt setter vi deg opp på venteliste i tilfelle avmelding.

 

Spørsmål:

Har du spørsmål, ta kontakt med prosjektleder i FLiR Harald Solås på tlf: 971 61 908
eller e-post: harald.solas(a)aseral.kommune.no / post(a)iflir.no